Organizator de spectacole

COD COR: 333909

Este specialistul care se ocupă de pregătirea acestui gen de evenimente în cadrul unei instituţii de spectacole (teatru, operă, filarmonică, TV etc.) sau în cadrul unei firme/agenţii specializate în organizarea de spectacole pentru diverşi beneficiari. 

El poate lucra pe cont propriu sau poate fi angajat. 

Poate organiza diverse tipuri de spectacole: dramatice, lirice, coregrafice (dans, balet), spectacole-concurs, concerte, spectacole aniversare, tematice, de modă, de varietăţi, omagiale, de gală, evenimente, emisiuni televizate, spectacole de televiziune, spectacole umoristice, de circ, de divertisment, festivaluri, de imagine, de campanie, folclorice etc. 

Este cel care elaborează proiectul de spectacol, stabilind scenariul și programul derulării evenimentului, conţinutul, planul de organizare şi necesarul de resurse, în funcţie de cerinţele beneficiarilor, preferinţele şi caracteristicile publicului ţintă şi potenţialul artistic existent, ţinând cont de caracteristicile zonei de spectacole. 

Asigură încheierea contractelor cu colaboratorii ca un bun negociator. 

Va promova spectacolul și va coordona pregătirea și desfășurarea lui fără incidente. 

După încheierea spectacolului se ocupă de gestionarea activităților post-spectacol, onorând angajamentele faţă de părţile implicate în spectacol, asigurând returnarea echipamentelor /recuzite către furnizori în condiţii optime, realizarea analizei financiare, raportului final şi a portofoliului spectacolului.

 

Coordonator Program: Georgeta Nicola-Vladutu www.cursuriabd.ro, www.cursuriatestari.ro mobile: +40722772281/+40768.299.635 email: georgeta.vladutu@gmail.com